Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

I used to be a GM like you....

...then I took an arrow in the knee.

Η αλήθεια είναι πως δεν συμπαθώ καθόλου τα 1ου προσώπου, και δεν σκοπεύω να ασχοληθώ με Skyrim (αντιθέτως, μόλις εγκατέστησα ξανά το Arcanum: of Steamworks and Magicka Obscura). Αλλά το συγκεκριμένο meme τα'σπασε! Συγκεκριμένα, αυτά εδώ τα τρία διαμαντάκια με πέθαναν:










Τώρα, σοβαρά, δεν παίζει οι δημιουργοί του παιχνιδιού να μην το κάνανε επίτηδες. Θέλω να πω οι Guards είναι στατιστικά οι μακράν συχνότεροι generic NPCs που θα κάτσουν να σου μιλήσουν, και το 'super awesome απιστευτο πολυδιαφημισμένο 1ου προσώπου παιχνίδι που δίνει απεριόριστη ελευθερία' (χοντρός σαρκασμός) υποτίθεται πως έχει και την αντίστοιχη ποικιλομορφία. Απλά δεν υπήρχε περίπτωση να μην έγινε επίτηδες για καφρίλα αυτή η 'παράβλεψη'.
Με γύρισε στα φοιτητικά χρόνια που τερματίζαμε για >10η φορά το Baldur's Gate 1, και κάναμε τους Flaming Fist (χεχεχε) Guards με την hillbilly southern αξάν, στο κυλικείο της σχολής:
"I seeeeaaahhve thah Flaaaayyymin Feeest! Evehy cryme must be puhnished!" -σαν να προσπαθεί να συγκρατήσει τον εαυτό του να μιλήσει όσο πιό αργά γίνεται, αλλά δεν τα καταφέρνει και ζορίζεται (πόσο κρίμα που δεν μπορώ να βρω λινκ που θα ακούγεται το original). Και η κορυφαία συνέχεια, κάθε φορά που ήταν να την κάνουμε και περιμέναμε κάποιον που είχε ξεμείνει για κατούρημα, ο κολλητός μου μπορούσε να κάνει ολόιδιο τον Sarevok που σου έλεγε "You must gather your party before venturing forth".
Ίσως για αυτό δεν μπορώ να παίξω Skyrim κτλ 3D, δεν είναι πως είναι άσχημα σαν παιχνίδια, απλά δεν έχουν την ατμόσφαιρα που βγάζανε τα παλιά, που άραζες με την ησυχία σου κι έκανες point and click και μπορούσες να δώσεις εντολές ενώ ήσουν σε παύση.

Παρεμπιπτώντως, μιας που είμαστε σε περιοχή Baldur's, ένα σύντομο quiz: Τι κοινό έχουν
η Viconia De Vir

η Jeannette Voermann

και η Catwoman του Arkham City???

Πέρα από το προφανές τεράστιο fapping value, φυσικά...

Απάντηση (σπόιλερ με λευκά γράμματα): σε όλες τους, το voice acting το έχει κάνει η κορυφαία Grey De Lisle. Όσοι γουστάρουν κάντρι επιβάλλεται να την ακούσουν σε δράση, κλικάροντας εδώ.

3 σχόλια: